FOLKETÆLLINGER for Mandemarke 1787-1940 Læs mere her eller vælg undermenu (NY 2017)→

 Se de enkelte undermenuer til dette punkt (står med hvidt på menuen ovenfor) eller vælg her:

Endvidere kan du få et hurtigt indblik i forholdene på Klintholm Gods for udvalgte år: Klintholm 1906+1880+1787

Med disse indtil videre 11 folketællinger fordelt over 150 år frem til 1940 kan man følge mange personers liv i Mandemarke, da de fleste på den tid blev boende i det man i dag kalder ‘nærområdet’. Det kan næsten ikke være lettere ‘at grave’ i Mandemarkes beboeres historie, når folketællingerne ligger klar til at søge i. (Før i tiden foregik det ved omstændgelig at bladre gennem de gamle håndskrevne skemaer på Rigsarkivets læsesal).

Folketællingerne forsøges også løbende suppleret med flere og sikrere angivelser af ejendommenes nuværende adresser! Det var desværre ikke noget man interesserede sig for, og det er først fra 1906 at man begyndte sporadisk at angive ejendommenes matrikelnumre. Hjælp modtages gerne!! Ved historierne om huse og personer i Mandemarkes område, bliver der somme tider også henvist eller linket til folketællingerne.

Er du særligt interesseret i en bestemt person eller et hus eller en gård på en bestemt interesse, kan du jo selv prøve hvad du kan finde. (Læs først vejledningen Om folketællingene).

På grund af en tilgængelighedsfrist på 75 år er den seneste folketælling på nettet fra 1940, mens de næste fra 1945 og frem til 1970 må vente. Efter indførelsen af CPR-registret i 1968 er der ikke lavet flere folketællinger.

Måske bliver nogle af de manglende folketællinger for Mandemarke også lagt på hjemmesiden – selv om Mandemarke efterhånden er ret godt dækket fra 1787 til 1940. Pt. mangler ‘kun’ de nedenstående for at Mandemarkes folketællinger er totalt digitaliseret. Der er indsat links til Statens Arkiver og Magleby Sogn, som også rummer Mandemarke. Vær forberedt på at scanningerne/filmene af skemaerne bliver sværere og sværere at læse jo ældre folketællingerne er. (Man bladrer i øvrigt frem og tilbage med PgDn og PdUp og forstørrelsen styres med + og -).

Via Statens Arkiver Arkiver kan man tilgå alle folketællingslisterne fra 1787 til 1940 i form af mikrofilm af listerne ved at følge dette link til Rigsarkivets Arkivalier online. På listen over folketællingerne vælges landdistrikter for det ønskede år – bemærk at de ikke står kronologisk og at de ældste fra 1787-1841 står til sidst. På næste skærmbillede skrives i det tredje felt med Sogn: ‘Magleby’ – og herefter klikkes på den mønske Magleby: ‘Præstø Mønbo Magleby. Herfra må man så selv finde ud af hvor Mandemarke begynder. Men arbejdet er allerede gjort ved alle de folketællinger som nu ligger på Mandemarke.dk.

Den private hjemmeside Danishfamilysearch.dk indeholder også indtastninger over mange af folketællingerne gennem tiden for Magleby Sogn, som har været benyttet efter korrektur ud fra de originale skemaer. (Når der står noget med 100% er der her også mulighed for søgning efter fornavne eller efternavne i hele Magleby Sogn).

Rigsarkivet har også samlet en række indtastninger i Dansk Demografisk Database, hvor man kan søge efter enkeltpersoner (vælg Præstø Amt og dernæst Magleby Sogn – og skriv så personnavnet og foretage evt. yderligere valg).