Folketællinger for Mandemarke siden 1787

 Se de enkelte undermenuer til dette punkt (står med hvidt på menuen ovenfor) eller vælg her:

Endvidere kan du få et hurtigt indblik i forholdene på Klintholm Gods for udvalgte år:


Sådan så første side af Optegnelsen ud i 1787 (KLIK FOR AT FORSTØRRE)

http://www.onlinearkivalier.dk/sogn969/census  kan man hente alle de folketællinger for Magleby Sogn, som omfatter Mandemarke, hvor data er indtastede, dvs. fra 1787 til 1906. Hvis du vil se de enkelte lister, skal du klikke på forstørrelsesglasset yderst til venstre på den enkelte linje. Da listerne er lange, anbefales det at vælge visning af 50 navne pr. side, og så må man ellers prøve sig frem til man støder på Mandemarke.

Men arbejdet er gjort lettere for dig, idet alle folketællingernes data for Mandemarke allerede er lagt ind her på hjemmesiden i en overskuelig tabelform, som man umiddelbart kan søge i, jfr. links øverst her på siden.


Hvis du har brug for mere, så er der nedenfor en oversigt over de indtil videre indtastede folketællinger for hele Magleby Sogn (klik på årstallet først på linien), dels dem der er henført til selve Mandemarke. Vil du se oplysninger for andre steder i sognet end Mandemarke, er der også links hertil (se f.eks. alle stednavnene i sognet i 1906). Bemærk at lister udvalgt efter stednavne kun vises i alfabetisk orden efter fornavn!

Man kan også få vist lister over familiernes hovedpersoner, efter udvalgte fornavne og udvalgte efternavne. Men på disse lister fra nettet kan du kun søge indenfor det enkelte skærmbillede – i modsætning til listerne der er lagt ind her på hjemmesiden. For de enkelte personer er der også link til de originale lister, hvor man lejlighedsvis kan finde supplerende oplysninger (f.eks. præcise fødselsdato og ikke blot årstal – og somme tider også oplysning om huset), selv om de gamle mikrofilm ikke altid har den højeste opløsning.

For Magleby Sogn – som man også kunne kalde Østmøn – omfatter folketællingerne følgende antal personer (klik på årstallet og start med hele sognet, hvor du også kan søge via navnelister – eller klik på Mandemarke og se personerne sorteret alfabetisk efter fornavn):

I hele Danmark var der den 1. februar 1906  2.588.919 personer. Den 1. januar 2017 var der 5.748.769.

Bemærk at alle lister via stednavne eller efter for- eller efternavne kun viser personerne i alfabetisk rækkefølge efter fornavne, og personerne derfor ikke vises sammen med deres familie eller husstand. De særlige lister for Mandemarke som ligger på denne hjemmeside viser derimod personerne i rækkefølgen fra hovedlisterne for optegnelserne. Kun hvis personer er kommet på en tillægsliste, fordi de har været fraværende, står de sidst på listerne men med rigtigt familienr.