Mere Johan Andreas Jacobsen

malerierb_maleri

Solopgang en vintermorgen ved skovbrynet på bakkerne er motivet for dette billede.

Om det billede sagde min far, at her var tale om falsk varebetegnelse. For på det tidspunkt er Jacob aldrig kommet op en vintermorgen,” siger Edith Hemmingsen.

Johan Jacobsen blev født den anden juli 1883 i Odense, som søn af fabriksmester Carl Jacobsen og Johanne Jacobsen. Var elev på teknisk skole og private malerskoler. Udstillede i tidens løb i “Den Fries” bygning ved Østerport station i København, “Malersammenslutningen af 1927” samt hos flere kunsthandlere i København samt på Hotel Møen (1937), Skudevænget (1942) og Grete Funcks dansesal (1943).

Karrieren startede som hus og bygningsmaler. Men det gik galt. Da han som ung var ved at male rækværket på broen over Valby Station faldt han ned og brækkede næsten alt i sin krop. Efter ulykken stod han model for broderen Ludvig Jacobsen (1880 -1957), der malede nedenstående mesterværk af den lettere forkrøblede og forknytte Johan.

johan-jacobsen_LudvigJMal

Billede ses her placeret på Johan Jacobsens bedste stafeli.

Efter den oplevelse kom kunstmaleriet til at fylde det meste af Johan Jacobsens liv, omend han i perioder også malede som håndværker. Blandt andet malede han sammen med sønnen Frits alle de udvendige facader på Liselund Slot engang i trediverne.

malerier_Solopg1

Bakkerne efter den store storm i 1935 af Johan Jacobsen

malerier_Solopg2

johan-jacobsen_AkvaKlint

Johan Jacobsen Akvarel af klinten

johan-jacobsen_JohanJVMal

Flere af Johan Jacobsens malerier.

Fotografier fra Johan Jacobsens liv