Murer Anders (Nyt 12/2018)

busenevej-28_MurerAnders

Murer Anders 1979

Anders Jensen boede i den midterste lejlighed i Busenevej 28 B og købte på et tidspunkt hele huset med de tre lejligheder af kommunen, som i 1947 havde købt ejendommen af Klintholm Gods.

Da han døde i 1985 overtog hans datter den lille udlejningsejendom, som består af 3 udlejede lejligheder.

I 2018 står ejendommen ifølge det offentliges registreringer som ejet af Ulla Jensen og Erik Pedersen, og den midterste lille lejlighed bruges også af familien i nr. 28A.

Det fortælles at murer-Anders blev skilt fra sin kone fordi han blev for glad for ‘flasken’, og alt skulle deles lige over. Så det blev det helt bogstaveligt. Alle fotos blev delt, ja selv spisebordet blev skåret over på midten og delt! Om det er rigtigt eller blot var en morsom historie der cirkulerede er ikke til at vide.

busenevej-28_skorSnoet‘Murer Anders’ var kendt over hele øen som en sand mester, når det kom til at skabe fantasifulde skorstene.

De snoede skorstene var ‘murer-Anders’ “varemærke”. Desværre er der ingen af dem i landsbyen Mandemarke. Men på den gamle smedje i Kraneled er der et smukt eksemplar, som man kan se på dette foto.

Kigger du godt efter når du kører rundt på Østmøn, vil du finde flere snoede skorstene rundt omkring som helt sikkert er bygget af Anders Jensen.

busenevej-28_SkorSmed

Den gamle smedje i Kraneled