Storke

Storke over Mandemarke Bakker i 2001

Se flere billeder:

Storkene landede i Mandemarke netop i sommeren 2001, hvor der blev talt og skrevet meget om, at den smukke fugl helt var ved at forsvinde fra det danske sommerlandskab. Derfor vakte besøget så meget opsigt, at der blev skrevet om det i to store dagblade.

Både i Jyllands-Posten og Politiken blev der bragt en lille artikel med billede om storkene i Mandemarke. Her er artiklen fra Politiken (klik på billedet for at forstørre).

fugle_StorkePolitiken

Tidligere storke i Mandemarke

bakkerne_FirStorke

Storkebesøg har været en tilbagevendende begivenhed i Mandemarke, omend der endnu ikke er bygget rede på en eneste skorsten.

Ovenfor ses fire hvide storke umiddelbart bag den 4-længede gård på Busenevej 19, som den gang tilhørte Finn Carlsen. I baggrunden ses Christina og Knud Petersens hus, Busenevej 32. Fotografiet blev taget den 27. april 1994 af fugleentusiasten Per Schiermacker- Hansen fra Busemarke. Han styrtede op til Mandemarke med sit kamera efter et tip fra Finn Carlsen.

I slutningen af maj 1999 så flere i landsbyen tre storke spankulere rundt på bakkerne. Igen i juli fik Birgit Richland øje på en stork, der gik rundt oppe på marken ved Gunildsbjerget.

Den første august 2000 var det så Finn Carlsen, som igen fik øje på fire storke. Denne gang dog en kilometers penge væk fra landsbyen.

Vist nok sidste storke-besøg var i 2004.

bakkerne_Stork04

Der sad den i enlig majestæt som en vejrhane for enden af Finn Carlsens fraflyttede gård spejdende udover Busenevej på en lun og stjerneklar nat den 30 juli 2004.

Men siden har der vist ikke været storke forbi.