“National Geografic” på Møn

Tidsskriftet “National Geografic” har siden 1888 i tekst og billeder skildret verdens vidundere.

Sidst Møn blev besøgt i forbindelse med en generel artikel om Danmark var i 1965, men nu har Møn i marts 2018 været besøgt af en af deres journalister og en – må man vist nok sige – super fotograf Rutger Geerling, som har taget fotoet overfor. Det er planen, at Møn-reportagen skal udkomme med september-nummeret af National Geographic Traveler.

Anledningen til interessen var “Dark Sky” (som du kan læse om her på hjemmesiden ved at følge linket), hvor Møn og Nyord sidste år fik titlen som Nordens første Dark Sky Community og Dark Sky Park – og som det første sted i verden med en dobbelt nominering! I Europa er der kun 9 steder som har fået “certifikat” på Dark Sky Community, selv om der forhåbentlig er flere steder man kan nye nattehimlen som på Møn.

Vi der kender stjernehimlen en klar aften her på Møn, tænker ikke over at mange mennesker i verden går glip af denne oplevelse på grund af lysforurening. Det at Møn kom i en klub, der blandt andre tæller verdenskendte nationalparker som Grand Canyon i USA, fangede interessen hos “National Geografic”, der denne gang udelukkende focuserede på Møn og yderligere blev fanget ind af den fantastiske natur omkring Møns Klint.

Læs omtalerne af besøget på TV-ØST’s hjemmeside og hos SN Sjællandske Medier, hvor du kan se at de også blev betaget af den fantastiske natur i dagslys.

(NY 3/2018)