Byg din egen redekasse

Natuglen foretrækker at færdes i enten rene løvskove eller i skove med både løv- og nåle-træer. Derfor har man størst chance for at få succes, hvis man sætter kassen op i et løvtræ i enten skovbrynet eller udkanten af en lysning. Kassen skal helst placeres i 6-8 m’s højde. I et løvtræ har Natuglen de bedste til- og fraflyvningsmuligheder. Hvis man har Natugle i en kasse placeret på denne måde, vil man ofte kunne se den sidde og spejde ud af hullet også om dagen. Man kan godt sætte en natuglekasse op på en gård. I så fald skal kassen helst sidde på en nordvendt gavl i samme højde, dvs. 6-8 m. Derved undgår man, at der bliver for varmt i kassen om sommeren, ligesom man undgår, at der står en stiv vestenvind ind af indflyvnings-hullet.

dyr_sted.h1

Materiale:
Da kassen skal hænge udenfor, skal den være lavet af et materiale, der kan tåle vind og vejr. Det bedste er 25-30 mm. brædder af gran eller fyr. For yderligere at gøre kassen vejrfast kan man beklæde taget med tagpap. Til at samle kassen bruges galvaniserede søm eller skruer.

Ophængning:
Kassen kan hænges op med et kraftigt reb eller endnu bedre ved at bruge hulbånd, der lægges rundt om træstammen og hæftes fast på begge sider af kassen. I begge tilfælde er det en fordel, hvis rebet eller hulbåndet kan lægges i en grenkløft eller på en gren på stammens bagside. Hvis man har mulighed for at lade kassen støtte på stumpen af en afsavet gren, er det dels lettere at sætte kassen op og dels skal ophænget ikke bære hele kassens vægt ( – en solid kasse kan godt veje 15-20 kg). Opsættes kassen på en gavl kan man med fordel bruge et par vinkelbeslag.

Man skal være opmærksom på, at hvis man sætter en kasse af type 1 op, vil der muligvis gå tårnfalke i den. Især hvis kassen sidder i et skovbryn.