Jens Peter Hansen (NY 10/2018)

Jens Peter Hansen omkring 1940

Mandemarke.dk har i 2018 modtaget nye bidrag til historien om en af Mandemarkes gamle beboere og rettelser og præciseringer til mange af historierne fra Kurt Henriksen.

Han er barnebarn til Jens Peter Hansen og født i Mandemarke i 1949 i sin bedstefar Hans Peter Hansens hus på Skovstrædet 5, men boede det meste af sin tid i huset med sine forældre og søskende på Strædet 11, som han først forlod som ung mand i 1969.

Hans far Gunner Henriksen blev dog boende i huset til 1987, så Kurt og hans søskende er kommet i Mandemarke i mange år og har også kusiner fra landsbyen – den gang Mandemarke var en stor familie (læs historien, hvis du ikke har gjort det før). De har derfor kendt mange af de ældre beboere i landsbyen, så det er derfor dejligt at de har givet deres viden om Mandemarkes historie videre.

Kurt fortæller i øvrigt at hans far stavede sit fornavn ‘Gunnar’ gennem næsten hele livet  -indtil han tilfældigt fik kigget på sin dåbsattest, hvor det var stavet ‘Gunner’!

Kurt og hans familie har samlet en række fotos af personer og steder, og de kan fortælle hvem og hvad de forestiller, hvilket bestemt ikke altid er tilfældet med gamle fotografier. Tænk selv om du har gamle fotos liggende i skuffen …!

Kurts fine bidrag til historien om Mandemarke – fra sin families synsvinkel og bl.a. med hjælp fra hans kusine Inger – åbnes som pdf-fil i ny fane med at klikke på linket:

Kurt Henriksens historie om Jens Peter Hansen.

Som bonus følger også en række gamle fotos fra Mandemarke med tilhørende forklaringer, der begynder med et foto fra omkring 1925 af oldeforældrene Hans Peter Hansen og Sidse Kirstine Hansen i haven på Busenevej 12 (det hele åbnes som pdf-fil i ny fane):

Kurt Henriksens gamle billeder fra Mandemarke

 

Jens Peter Hansen 27. juli 1969 på 80-års dagen med oldebarn og svigerinde Kristine Hansen