Marie Nielsen

skovstraede_MarieNielsen

Marie Nielsen 84 år gammel fotograferet i 1973.

[Denne historie er under redigering]

Johannes var Maries anden mand, men hun havde også et barn uden for ægteskabet nemlig Evald Jakobsen (i tidligere omtale kaldt Rasmussen).

Evalds far var rejst til Amerika og det var egentlig meningen at Marie skulle være fulgt efter. Det blev bare aldrig til noget. Faren døde senere i Jylland af den malaria han havde tildraget sig på den anden side af Atlanten. Sygdommen var gået ham til hovedet og han døde på et sindssygehospital.

Til gengæld giftede Marie hun sig med Evalds (fars?) rejsefælle, da han vendte hjem efter sygdom og modgang. Sammen fik de Gunner, Dagny og Jens Christian, der ligeledes slog sig ned i Mandemarke.

Marie giftede sig i 1927 i Mølborg Kirke med den ti år yngre Johannes der i lighed med hende kom ud af en husmandsfamilie. De fik døtrene Rikke og Lilly.

Marie var født 26/12 1888 og  Andreas Johannes var født 1/9 1900.

Men det var svært at finde arbejde i Vestjylland. Først rejste Evald til Møn og fik job på Nordfeldt. Herefter fulgte Gunner, mens Jens Christian i første omgang rejste til Helsingør. Dagny rejste også fra Jylland.

Tilbage var Ernst Henriksen, der dog havde planer om at følge efter. Han arbejdede på det tidspunkt med at detonere miner ved Vestkysten. Her blev han i 1945 sprængt i luften, da han gik hen til en mine, der ikke var detoneret ved første forsøg.

Tilbage var nu kun Ernst kone Frida (kusine til Ina (Karoline)Feilskov) og barnebarnet Svend Åge.

Derfor flyttede Marie og Johannes til Mandemarke omkring 1947 og de boede i huset på Skovstrædet 6. [Der har været et nu forsvundet billede af Marie og Johannes i haven på Skovstrædet 6 på deres sølvbryllupsdag].

Dette er et bryllupsfoto fra 1943, hvor Maries søn Gunner (Henriksen) blev gift med Ingeborg (Hansen). Marie er nr. 3 fra højre. Fotoet er taget ved vestgavlen ved Tørvelukket, Skovstrædet 5.