Dark Sky (NY 4/2017)

Mandemarkes nattehimmel er en klar aften “smuk som ud i evigheden”!

Derfor er det velfortjent at Mandemarke og Mandemarke Bakker i marts 2017 – sammen med resten af Østmøn og Nyord – har fået certifikat af højeste grad fra The International Dark Sky Association (IDA). IDA arbejder for at beskytte nattehimlen mod lysforurening og bevare udsynet til stjernerne.

Møn og Nyord får dermed titlen som Nordens første Dark Sky Community og Dark Sky Park – og som det første sted i verden med en dobbelt nominering! Møn er nu med i en klub, der blandt andre tæller verdenskendte nationalparker som Grand Canyon i USA.

International Dark Sky Community betegner byer og købstæder, der indfører vedtægter for kvalitetsudendørsbelysning og påtager sig at undervise indbyggere i vigtigheden af en mørk nattehimmel.

International Dark Sky Park er et offentligt eller privat, naturbeskyttet område, som implementerer god udendørs belysning og leverer Dark Sky-tilbud til besøgende.

Læs mere på hjemmesiden Dark Skye Moen, som også rummer stjernekort for de forskellige årstider som kan printes ud, så du kan finde stjernebilleder som du måske kun har hørt navnene på.

Og nyd serien af smukke nattefotos nedenfor – klik for at forstørre og brug højre-/venstrepilen til at skifte.