Edith Hemmingsen

straedet-b_ung_Edith

Edith som ung

straedet-b_Edithansigt

Edith september 1998

 

 

 

 

straedet-b_Edith_og_mand

Edith med sin mand Hans Hemmingsen

Edith blev født i 1912 i Strædet 4, som datter af Hans David Hemmingsen og Ellen Marie Frederikke. Du kan læse mere om familien Hemmingsen under omtalen af Strædet 4, som i 1870-erne var blevet bygget af hendes bedstefar Jens Peter Hemmingsen.

Edith, som vist en tid også havde været kæreste med Johan Fritz Jacobsen som boede ved siden af i Strædet 2 med sine forældre, blev til sidst gift med Hans Hemmingsen.

I bryllupsgave af kunstmaleren Edsberg, som siden slutningen af 1930-erne havde boet fast i Mandemarke, fik de et maleri af en lille mørk granskov (måske det som ses under omtalen af ham).

I 1945 fik Edith og Hans Hemmingsen opsagt deres lejlighed i Busenevej 15 af Erna Frederikke Johansen, fordi hun havde fundet sig en mand og havde brug for hele huset nu hvor der skulle stiftes familie.

Hjælpen kom fra Ediths far Hans David Hemmingsen, der solgte parret et stykke af sin grund på Strædet 4 som i dag er er Strædet 6. Byggeriet klarede Ediths mand Hans Hemmingsen, der var murerarbejdsmand, som byggede huset af bloksten, men det har senere fået træbeklædning og er også udvidet og moderniseret.

Edith har fortalt meget om det gamle Mandemarke og dets beboere, som er gengivet rundt omkring på denne hjemmeside.

Men det hele begynder med Ediths barndomshjem på Strædet 4, hvor du som sagt kan læse meget mere.

Men prøv først at kigge på billederne af hende selv som gammel og sammenlign med dem af hendes mor og mormor!

Ediths far og mor på deres guldbryllupsdag lillejuleaftensdag 1948

Ediths farfar Jens Peter Hemmingsen (1840 – 1929) med kridtpibe foran sit ‘posthus’.

Ediths farmor Kirstine Margrethe Hemmingsen (1841 -1914)