Busenevej 22

I dag ejes huset, som oprindeligt er bygget i 1895, af Anne Sofie Voller og Peter Kræmmer Sørensen.

Husets historie

busenevej-16_LVadNaboer

Øjenlægerne Jette Marker og Thomas Rosenberg havde først været inde og kigge på Møns Banks gamle filial i Klintholm Havn inden de i 1998 slog til og købte huset på Busenevej 22  for 650.000 kr.

Magneten var blandt andet naturen, den flotte udsigt fra baghaven ud mod Østersøen og  Thomas’s interesse for fugle.  Samme år så han en flok trompeterende traner trække ind over huset, og om aftenen har han lagt øre til den sjældne sydlige nattergals sang, observeret flokke af de i Danmark ellers så sjældne vagtler og naturligvis glædet sig over landsbyens trofaste natugle.

Foruden i Mandemarke havde Jette og Thomas et lille fritidshus Thomas, som han kaldte fugletårnet i Lindelse Nord syd for Rudkøbing, hvor han af og til tog over for at se efter fugle.

I slutningen af 1999 købte ægteparret en stor gård nede ved vandet. Huset blev solgt i januar 2000 til Lisbeth Brink.

Huset havde de i sin tid købt af Jan, der indrettede førstesalen og byggede den lille tilbygning ind mod Verners hæk, da han boede der. Taget blev fremstillet af nogle gamle døre, som Jette og Thomas senere har måtte sande ikke kunne holde tæt og derfor har erstattet med et rigtigt tag.

Før Jan boede Verner og Randi i huset med fem børn, hvilket må siges at være ganske trangt eftersom pladsen i det lille hus dengang var endnu mindre end i dag.

Ifølge Edith Hemmingsen (født i 1912) har der dog været endnu mere trængsel på adressen.  I hendes barndom boede Hans og Marie Carstensen i huset. De havde blandt andet en lille pige kaldet Dusine. Det navn fik hun, fordi hun var nummer tolv i flokken. Efter hende kom der mindst to til. To af døtrene, Christiane og Sofie, flyttede efter de blev gift ned i Strædet i de huse, som nu Per Røgilds og hans nabo ejer (d.v.s. Strædet 3 og Strædet 5).