Billeder 2018

Naturens spisekammer 17. juni

Tematuren om spiselige planter gik fra Borre Sømose til Nordfeldtkyst og var guidet af naturvejleder Katrine Skov. Her ses ruten, som de fleste kan klare:

Blandt årstidens delikatesser var de vilde løg, som sidder i klynger på enden af tykke strå i forsommeren langs vore lokale grøftekanter. De kan drysses hen over maden eller tilsættes salater. Og det er så fin en spise, at de serverer dem på Noma.

Undervejs blev vi trakteret med kaffeerstatning brygget på blandt andet cikorie-rødder.

Ifølge Katrine Skov er hvidtjørnens blomster fremragende til saft. Og den er blidere i smagen en den mere skarpe hyld. Og bladene kan bruges til te, som skulle være en sund helsebringende og sygdomsforebyggende drik for specielt mænd. Blandt andet skulle den virke forebyggende på hjerteproblemer.

Som så mange andre steder passerede vi vejbred med blomsterstande. Blot denne gang med den værdifulde ekstrainformation, at de små blade er gode til salater og at de grønne blomsterstande er en ren delikatesse, når de steges i smør. Og selvfølgelig stødte vi også på sankthansurten, der var så spiseklar og saftig tre dage inde sankthans.

Nede på stranden stødte vi på den delikate strandkål, der har en meget fin smag og givet et sprødt indtryk i munden.

Blandt de kønne vækster kunne man finde vild timian, strandkål, vilde løg, havtorn og slåen. På billederne herunder ses også hyrdetaske (det fine græs med hjerter) og katost (den lilla blomst).

Niels Sandø 12. maj

Vi var samlet hos Mette og Søren for at høre Niels Sandø fortælle om sit journalistiske gravearbejde omkring finanskrisen – et arbejde der resulterede i bogen “Andre folks penge”. Igennem små to timer holdt han alle ca. 25 tilhørere i ånde og leverede et utal af historier ledsaget af et fascinerende lysbilledshow.

Natur-tur 28. april

Fugle og natur med Leif Søndergaard som guide. Vi mødtes foran skolen i Skovstrædet og fulgtes op i bakkerne til Høvblege. Vi så mange små prikker på himlen, som efter Leifs kyndige udsagn var havørne, glenter og andre vidunderlige rovfugle. På et tidspunkt kunne de, der var bevæbnet med kikkert, se hele 8 prikker på himlen på samme tid! Godt, at der også var kaffe og kage på turen.