Busenevej 32

I dag ejes huset af Knud og Christina Petersen.

busenevej-32a

Knud og Christina er arkitekter og arbejder i deres egen arkitekttegnestue i Berlin og siden 1994 også i Mandemarke. Bygningsrestaurering, dokumentation og bygningsarkæologiske undersøgelser er deres hovedarbejdsområder.

Knud og Christina altid været meget betaget af den danske bygningskultur og landets designprofil med dens håndværksmæssige kvaliteter og traditioner.  busenevej-32b

I flere år har Knud ved siden af virksomhed beskæftiget sig med fotografering af arkitektur og landskaber.

 

Knud har fundet mange naturskønne motiver fra Møns mangfoldige landskaber gennem de forskellige årstiders skiftende stemninger og ofte bruges i fotoudstillinger, hans populære ”Møn-Kalendere” og postkort. Knud produceret og salg også de moderne ‘vejrhaner’, som er en del af havens faste inventar.

Knud og Christina har siden opført en tilbygning til huset.

Tidligere boede vejmand Folmer Rasmussens i det lille hvide hus. Foto fra 1994:

busenevej-32c

Folmer Rasmussens far, Ferdinand Rasmussen emigrerede til Argentina i forrige århundrede. Men han kom tilbage til Danmark og bosatte sig i Kraneled. Han fik sønnerne Folmer og Helge. Folmers ældste datter Ingelise Hansen har boet på Møn i mange år.

busenevej-32d

Huset er fra 1934 (jfr. udskrift fra Bolig- og Bygningsregistret).

Da Christina og Knud Petersen i sin tid overtog den afdøde vejmand Folmer Rasmussens hus, lå der en kæmpe sten for enden af grunden.

Den blev siden blev flyttet til Klintholm Havn og forvandlet til et mindesmærke for de døende og afkræftede nazifanger, der i krigens sidste dage blev slæbt ind i Klintholm Havn stuvet sammen i bunden af en uhumsk pram.

busenevej-32_Stentekst