Jagtridning lørdag 29. februar 2020

INVITATION TIL:

Parade på Klintholm Gods kl. 10

Jagt Andagt Magleby Kirke kl. 15

I år får Møn igen besøg fra Hamburger Schlepp Jagd-Verein, som med deres heste, foxhounds, og huntsmen skaber rammen om en stemningsfuld oplevelse ved en andagt i Magleby Kirke.

Programmet for weekenden er fuld af jagtridningens stærke traditioner og kulturhistorie. Om vinteren hedder det  ”Meute Meet” og der rides ikke i rødt, men i sort, tweed eller mørkeblå jakker.

Fotos og videoer fra sidste års arrangement i 2019.

Jagt Andagt Magleby Kirke lørdag den 29. februar kl. 15

Hundene “The Hounds” som hele dagen har været hovedpersoner vil som de sidste ved andagten – marchere op ad kirkegulvet til deres pladser foran alteret. Og i år har falkoner Rene Bruun sin flotte falk med i kirken, som på majestætisk vis bringer jagtens kultur historie med sig. Stemningen har de andre år, på en eller anden måde været magisk i guds eget hus og alle der har lyst er velkomne til at opleve dette skue. Der er tid til eftertanke, fordybelse og et smil i herrens hus. I år har vi fået Mads Zachodnik der til daglig er præst i St. Merløse men gammel Mønbo, til at komme en tur hjem til Møn. Organist Charlotte Hultberg vil stå for musik og sang. Det stærke venskab mellem de tyske og danske ryttere og Møn, bliver ved denne andagt bekræftiget med, orgelmusik og salmer sunget på både tysk og dansk. Kirken vil helt sikkert igen blive fuld, med ryttere i dagens fine ridetøj, og mange andre gæster.

Efter andagten er der mulighed for at især børnene kan klappe en foxhound eller holde en falk.

Naturligvis kan ingen have deres egne hunde med hverken i kirke eller ved paraden på Klintholm Gods kl 10.00.

Der rides kun efter udlagt spor, “slæb”.

Der rides ikke efter levende vildt.

NB I tilfælde at meget dårlige vejforhold fx snestorm aflyses.