Lørdag den 2. marts 2019 Borre Kirke

Hunde, Jubilæum  og Opera

Jagt Andagt Borre Kirke

Lørdag 2 Marts. kl 15.00

I år fejrer vi 5 års jubilæum med besøg fra Tyskland og Hamburger Schlepp Jagd-Verein, som med deres heste, foxhounds, og huntsmen skaber rammen for en speciel oplevelse ved en andagt i Borre Kirke.

I år er det fastelavns tid og jubilæet fejrer vi ved uropførsel af et stykke musik skrevet til Møns Klints storslået herlige vilde natur ”The Rim of the Cliff” komponeret og opført af opera sanger Maleen Lundvig.

Programmet for weekenden er fuld af jagtens stærke traditioner og kulturhistorie. Om vinteren hedder det  ”Meute Meet” og der rides ikke i rødt, men i sort, tweed eller mørkeblå jakker.

Hundene “The Hounds” som hele dagen har været hovedpersoner vil som de sidste – marchere op ad kirkegulvet til deres pladser foran alteret. Stemningen har de andre år, på en eller anden måde været magisk i guds eget hus og alle der har lyst er velkomne til at opleve dette skue.

Der tid til eftertanke, fordybelse og et smil i herrens hus. Det stærke venskab mellem de tyske og danske ryttere og Møn, bliver ved denne andagt bekræftiget med, opera toner og salmer sunget på både tysk og dansk. Kirken vil helt sikkert igen blive fuld, med ryttere i dagens fine ridetøj, og mange andre gæster.

Efter andagten er der mulighed for at især børnene kan klappe en foxhound .

Naturligvis kan ingen have deres egne hunde med hverken i kirke eller ved paraden på Klintholm Gods kl 10.00. Der rides kun efter udlagt spor “slæb” Der rides ikke efter levende vildt.

 Nb I tilfælde at meget dårlige vejforhold fx snestorm aflyses.

 ”The rim of the cliff” er inspireret af at stå på Jættebrinken, da Maleen i foråret lavede musikvideoen til min første single ”Sad Ironic” med de mest fantastiske optagelser til hest i Mandemarke Bakker og ved klinten.

”The rim of the cliff” handler om livsrejsens balance imellem det vilde og udfordrende, det trygge og ”normale” som om det var skrevet til en jagtrytter. Her er link til Maleen`s you tube webside  https://www.youtube.com/channel/UChTjxhYV2dHxj9wdhihOy7A hvor den flotte video findes, optaget af Lasse Spang Olsen.

Text: Ole Eskling.

Fotos Thomas Ix og Lasse Spang Olsen.