Ølbrygning på Nøddebjerggård 9. september

Næste arrangement løber af stabelen lørdag den 9. september kl. 14, hvor vi er inviteret til besøg hos Lotte Vinge og Bent Karlsson på Nøddebjerggård på Søndre Landevej 69 for at høre om ølbrygning på gårdene i gamle dage. Lotte har lært det af sin mormor, men har videreudviklet det på et højt niveau sammen med sin mand.
Der vil blive serveret smagsprøver på forskellige af deres bryg og serveret lidt at spise til, så man ikke drikker på tom mave. Derfor koster det 50 kr. pr. person at deltage – favørpris for bylaugets medlemmer. (På baggrund af personlig erfaring fra sidste besøg med bylauget for 7 år siden skal det sige, at pengene vil være givet godt ud).
Tilmelding er derfor nødvendig til dette arrangement af hensyn til planlægningen senest onsdag den 6. september kl. 12:00 til deleuran.flemming@gmail.com. Betalingen medbringes kontant når vi mødes den 9. september.
For dem som ikke ved hvor Nøddebjerggård ligger, er det den første gård på højre hånd efter Busemarke, når man kører ad Søndre Landevej fra Mandemarke mod Stege.
For dem der kender Busemarkedyssen – den 5.400 år gamle velbevarede langdysse lige vest for Busemarke – så er det gården der ligger lige ved siden af (som kun har ligget der siden udflytningen fra Busemarke først i 1800-tallet).
Har du tid og lyst til at læse lidt om Busemarkedyssen er der link hertil på hjemmesiden – på den vandrette, sorte menubjælke med finder du helt til højre Gode links, hvor du selvfølgelig skal ned under Oltidsminder.
 ​
I anledning af besøgets emne vises her et billede fra Busemarkedyssen – nemlig en omvæltet randsten med 63 opmalede skåltegn!